Ну що ж! Із сьогоднішнього дня починаються наші кулінарні пости. А саме цей запис буде, мабуть найбільш смачним і очікуваним для наших друзів із Алмати та Улан-Батора.
Мохначевы, Анимашка, Ловинский, видите? Бриллианты одной из этих банок - ваши! Тэгшээ, дорогой, я конечно понимаю, что тебе кило сало - так, на один зуб:) Но это же деликатес, будем смаковать!
Друзі, я більш ніж впевнена, що сало вийшло відмінне, адже робила його моя люба мама - спец із домашньої української (і не тільки) кухні.
Так що підв'язуйте слюнявчики, і дивіться фото-репортаж про те, як ми цієї неділі солили сало. А я коментуватиму процес.
Отже, вирішили ми сало перевозити закатаним у банках - за переважаючою думкою народу - це найнадійніший спосіб зберегти його в дорозі. Ну і спокусу "надкусити" буде значно легше подолати:)
Значить, перш за все - готуємо тару - стерилізуємо банки.
Витягаємо з холодильника сало! У нас шматок добрячий.
Готуємо робоче місце.
Я - чищу часник, Петро - фотографує.
Готуємо сало до фактично консервації. Наступного разу побачимо його аж через півтора місяці, можливо:) Сало нарізаємо такими шматками, щоб було потім зручно нарізати, коли будемо їсти.
Дуже сильно обвалюємо у солі, посипаємо перцем.
Перший шматок пішов! Ми то думали, що сало у нас ще залишиться. Ага! Забігаючи наперед - усі два кілограми пішли. Ну і добре:)
Перший слоїк, як кажуть у нашому краї, готовий. Беремося до наступних шматків. Мама робить у салі невеликі отвори-кишенькі і в них запихає зубочки часнику. Ммм, яке ж воно буде смачне!
До речі, моя мама дуже соромилась фотографуватися. Казала, і зачіска не така, і кофтинка не попрасована. А потім як ввійшла у раж! Уже і посміхалася, і позувала, і радила, який ракус вибирати:)
вкусняшки.
ВідповістиВидалитириторический вопрос: а знаете ди вы, что сало нельзя через границы везти? биологический продукт. запрещено. всем, кроме украинцев :-)
і питання на засипку - де ви взяли такий товстий шмат сала? О_О
ВідповістиВидалитивостаннє таке сало бачив на Полтавщині, на базарі, коли до родичів їздив
Роман, на базарі купили! Прикарпатські свинки нічим не гірші за полтавських :)
Видалититовщина сала зашкалює! я такого і на рідній Волині вже з десяток літ не зустрічав!
ВідповістиВидалитиА у нас на полтавщине, такого добра полно!
ВідповістиВидалитиМолодці,заздрю вашому завзяттю...Хай щастить!
ВідповістиВидалитиДякуємо, Аноніме! :)
Видалитиоооого!!!
ВідповістиВидалити