четвер, 23 травня 2013 р.

Солимо сало в дорогу

(ЮЛЯ) 
Ну що ж! Із сьогоднішнього дня починаються наші кулінарні пости. А саме цей запис буде, мабуть найбільш смачним і очікуваним для наших друзів із Алмати та Улан-Батора. 

Мохначевы, Анимашка, Ловинский, видите? Бриллианты одной из этих банок - ваши! Тэгшээ, дорогой, я конечно понимаю, что тебе кило сало - так, на один зуб:) Но это же деликатес, будем смаковать!
Друзі, я більш ніж впевнена, що сало вийшло відмінне, адже робила його моя люба мама - спец із домашньої української (і не тільки) кухні.
Так що підв'язуйте слюнявчики, і дивіться фото-репортаж про те, як ми цієї неділі солили сало. А я коментуватиму процес.

Отже, вирішили ми сало перевозити закатаним у банках - за переважаючою думкою народу - це найнадійніший спосіб зберегти його в дорозі. Ну і спокусу "надкусити" буде значно легше подолати:)

Значить, перш за все - готуємо тару - стерилізуємо банки.

Залишаємо їх на столі - вони дуже швидко висихають.
 
Витягаємо з холодильника сало! У нас шматок добрячий.