середу, 15 травня 2013 р.

Свято ковалів 2013. Фото-звіт

Ну що ж, фестиваль "Свято ковалів" завершився, усі гості роз'їхалися. Для міста вони залишили по собі свої роботи, що зараз експонуються на виставці у галереї Бастіон (до речі, радимо завітати). А в наших серцях - неймовірну радість, що ми знайшли таких чудових нових друзів, величезну вдячність учасникам і гостям фестивалю за допомогу і просто море щастя і позитивних вражень від всього, що відбувалось навколо!
Тож поспішаємо поділитись усім із вами! Усі фото - дивіться далі!

Our dear English-speaking friends, this post is going to be updated and translated as soon, as possible! :) So far watch our photos below.


З самого ранку Петро приїхав, поставив мотоцикл, наш банер і виріб Василя Гудими, який ми веземо із собою в подорож, щоб розповісти усім про нашу мотоекспедицію.

Потім зустрів найкращого косівського коваля Романіва Романа! :) 

Урочисте відкриття фестивалю


Коваль Михайло Гудима. Напередодні був іменинником.
Михасю, ще раз бажаємо тобі многая літ!

І почала кипіти робота...

Приходили друзі, фотографували нас...

Приходили гості фестивалю і розпитували нас. 

Деколи Петро трохи нудився...
 
Але приходили друзі - і починались шалені імпровізовані музичні перформанси!
Учасники гурту Перкалаба, українські ковалі, Єгор із Санкт-Петербурга і Петро
роблять із металевого твору мистецтва музично-металевий






На Дніпрі пофотографувалося чимало чарівних франківчанок


... і закордонних гостей!
Із ковалем із Сицилії Даміано та його батьком Анжело
ми дружимо уже другий рік завдяки Святу ковалів


Перший день був повен вражень. Так багато людей цікавились нами, підходили фотографуватися із мотоциклом. Скільки дітей посиділо у колясці та за кермом! Ми були також щасливі через зустрічі, яких ми так довго чекали, адже дружимо із учасниками фестивалю вже давно, і лише раз на рік, на цьому святі можемо знову перебувати у цій особливій атмосфері.

Та робочий день закінчився, ми поставили мотоцикл в гараж, а самі пішли до готелю Надія, де відбувалася конференція для ковалів. На саму конференцію ми не потрапили, але... хто зна як ми організували справжній джем із італійцем Даміано, що грав на акордеоні, та Джоном із банджо із США. Ще б пак, музика долає будь-якій мовні бар'єри!








Ми грали до ночі і до нас приєднувались все нові музиканти





Вечір був просто прекрасним і зовсім не хотілось, щоб він завершувався. Та ми знали, що вже завтра знову зустрінемося із усіма нашими друзями.
І були праві - вранці Джон одразу прийшов до нас і примостився в колясці.


Редакція журналу "Ковальська майстерня" теж зацікавилась мотоекспедицією.
Тож, можливо, ми будем на сторінках цього журналу
Які ж раді ми були побачити нашого друга із Тернопільщини Ігора!
Він приїхав, оскільки в той же день відбувалося і відкриття мотосезону у нашому місті

Взагалі в місті святкування було у повному розпалі. Зовсім поруч - на площі Ринок відбувався фестиваль "Карпатська кухня". Як же ж там смачно пахло! М-м-м.

Та, на жаль, у нас немає на це часу, адже на бастіоні...

знову музичний джем із нашими друзями!

У пана Олександра було день народження. Він частував усіх гостей фестивалю, а ми отаким імпровізованим інтернаціональним оркестром щиро його вітали!




Тим часом Юлінька сторожила мотоцикл :)

Важка праця коваля. Деколи треба охолодитися









На цьому дргуий фестивальний день закінчився, ковалі завершили свою роботу. Та наші пригоди не закінчилися. Завдяки Єгору ми потрапили на вечірку - і наше свято триває!
Ми сиділи, мабуть, за найбільш інтернаціональним столом, спілкувалися на чотирьох мовах :) Ближче знайомились із усіма учасниками, обмінювалися контактами. Познайомилися із американцем Девідом, що теж любить мотоцикли. Так, ми знайшли з ним спільну мову миттєво і говорили цілий вечір. Аж раптом Девід помінявся на обличчі... Він почув, як кумкають українські жаби і впав у ступор! Кудись побіг і повернувся із величезним мікрофоном і записуючим пристроєм - казав, що це найдивовижніші жаби, які він коли-небудь чув :)
Вечір був просто казковим і закінчився біля вогнища, уже традиційно, із музикою!






Свято ковалів уже давно стало для нас головною подією в житті Івано-Франківська. Саме тут можна зустрітити і подружитися із такими всебічно талановитими і добрими людьми. 
Ми дуже вдячні організаторам, учасникам фестивалю та усім гостям за підтримку нашої мотоекспедиції. Ми продавали сувеніри - ковані Василем Гудимою медальйони. Дуже багато людей, почувши про нашу подорож, допомогли нам матеріально і гарними порадами. Завдяки вам усім у нас під час подорожі буде дах над головою - на зібрані кошти ми купимо намет!
Щиро дякуємо усім!

3 коментарі:

  1. Дуже дякуємо Юлі, яка зробила деякі з цих фото, поки у нас руки були зайняті інструментами!

    ВідповістиВидалити
  2. файно-файно)))) і навіть я є в кадрі))) ггг
    дуже шкодую, що не чув вашого джемування

    ВідповістиВидалити
  3. прикольно жаль усе пропустив

    ВідповістиВидалити