неділю, 1 вересня 2013 р.

22-27 серпня. Татарськ - Іжевськ

(ЮЛЯ)

22 серпня ми нарешті виїхали із Татарська. Чесно кажучи, відчували, ніби ледве-ледве вибрались із глуші і врешті направляємося в бік Європи. Ось нам зустрілись і такі цивілізовані культурні туристи із Уфи. Запрошували до себе в гості.




Їхали ми їхали і потрапили до міста Омськ. Як же класно, що ми тут знайшли вписку. Місто доволі симпатичне. Тут красива архітектура, тут дуже затишна набережна. І є доволі цікаві монументи:)


Впізнаєте? (та, питання таке... на 10-12 років)


До речі, вдруге користуємось каучсьорфінгом і вдруге потрапляємо на дуже хорошу людину. Вперше це був Сергій із Костанає, пригадуєте, любитель-археолог. А цього разу перед нами - "професійний" автостопщик Костянтин. Скільки всього цікавого він нам розповів про автостоп! Виявляється, там є різні напрямки, течії, є свої гуру, є свої закони, прийоми і методи. Словом, автостоп - це мистецтво! А ще Костя - викладач у одному із університетів. Можу собі тільки уявити, які цікаві у нього лекції.


Ми переночували у Кості і поїхали далі.  Петро займався дрібним ремонтом находу, наприклад, зваркою.


З ремонтом чи без, ми доїхали до містечка Ішим, де завдяки Зоргу ми теж маємо нічліг. Містечко маленьке і симпатичне.


А ось, знайомтесь, Віталій. Байкер-крановщик-меломан. Бачите, позаду нього шафа - повністю заповнена музикою!


А це його дружина Яна і їхній дім. Надзвичайно хороша, цікава і добра сім'я. Вони дуже часто приймають мандрівників і можуть розповісти мільйони історій!


А наступного дня, 24 серпня ми доїхали до Челябінська! Ось де ми зустріли День Незалежності України!


В Челябінську ми зупинилися не просто так. В Челябінську ми мали зустрітися із нашими друзями... казахами! Ви повинні пам'ятати. Містечко Рудний, мотоциклісти-ендуристи, які запросили нас до себе в гараж і Сергій та його дружина Ельвіра, які нас нагодували найсмачнішою стравою, бішбармаком. Пам'ятаєте? Як що ні - освіжіть свою пам'ять:). Так ось, ще тоді ми з ними домовились, що коли повертатимемось назад, подзвонимо їм, і зустрінемось ще раз в Челябінську. І ось - ми в квартирі друга Сергія, теж мотоцикліста. Квартира - в новобудові, в новому районі. Бачите, між будинками ще відніється березовий лісочок. Поки що... а потім там буде ще один будинок.


А самі дворики мені дуже сподобались. Великий майданчик для ігор, пісочниці, доволі багато місць для стоянки машин. Не забули і про бабусь:)


Разом із Сергієм та його друзями ми пішли у якийсь ресторанчик і там повечеряли. Було дуже смачно. Хоч і трошки мало:)




Це була дуже приємна зустріч. Уявляєте, зустріти в Челябінську друга, з яким ми познайомились власне в дорозі, в Казахстані, якихось 2 місяці тому. І ось ми тут, разом, ніби давні друзі:). Щось неймовірне.

А 26 серпня ми поїхали в Уфу. Подзвонили до Гульнас і Артура (туристів, що зустріли два дні тому). Вони, на жаль, не могли нас прийняти, але в біді не залишили - відправили в гараж об'єднання мототуристів.



Теж доволі цікаві люди. Вони ремонтують мотоцикли, тюнінгують їх. У них дуже часто зупиняються туристи. Деякі навіть одружуються і залишаються жити:).



Чуваки були з нас в шоці:)



Петрик попросив домкрат і, як завжди, взявся трошки ріхтувати мотоцикл. Цього разу - міняв шприхи в колесах.




А наступного дня - було моє день народження:) і ми їхали на Іжевськ. Ми думали їхати через Набережні Челни, але Петрові родичі порадили нам поїхати коротшою і цікавішою дорогою. Цікавішою, тому що там нам довелося покористуватися послугами парому.


Паром прибув. Люди не могли дочекатися зійти з нього, а ми - навпаки. Цікаво ж!


Ось так:). На паромі було дійсно весело. Я вперше отак транспортувалася:)


Ну ось, а потім ми приїхали в Іжевськ. Там нас чекають музеї, виставки мотоциклів і автоматів Калашнікова. Так що чекайте наступного поста!

6 коментарів:

  1. Мы рады что у вас всё хорошо!))) Так держать!)))

    ВідповістиВидалити
  2. Петр! Ты бороду укоротил? =)
    Классно, слов нет! Хорошо, что везде есть люди, которые вам помогают!

    ВідповістиВидалити
  3. Чекаю продовження!!!

    Ігор Надвірна.

    ВідповістиВидалити
  4. а сіра Нива з містечка Ішим слідкує за вами)))

    ВідповістиВидалити