середу, 4 вересня 2013 р.

Мото-Іжевськ

(ПЕТРО)

Ех, Іжевськ! Після недовгого перекусу потрапляємо до краєзнавчого музею, а заодно і на виставку мотоциклів виробництва Іж.






Даний екземпляр подарований одним із місцевих жителів. Такий собі чоппер Іж.


Відвідування музеїв потребує все-таки підготовки та ретельної уваги. Бо споглядання експонатів  - то мало. Треба ше знати, що дивишся і чого воно тут. Тому трохи менше коментарів. Але скажу таке. Культура удмуртів дуже цікава і колоритна. Щось нагадало бурятію або чукотку.





Вовк.




Ну, Петро Володимирович. Такого мотопрому сотворив і у світ вивів, просто торба!


В музеї представлені практично майже усі моделі Іжа.










А цей стенд - про перший жіночий мотопробіг. На мотоциклах Іж дружини інженерів мотозаводу та інші працівниці заводу проїхали від Іжевська до Москви і назад! Уявляєте собі, за 10 днів туди і назад десяток баришень на Іжах! На той момент це стало дуже красномовним і неоспірним свідченням того, що Іжі - надійна мототехніка.


І, мабуть, з тих часів жінок так тягне до мотоциклів:). В музеї був альбом дитячих малюнків на мото-тематику. Ось які малюнки творять дівчатка 5-ти років...



А тут представлені колоритні славетні девяності. Панк - рок по російськи.


А це косуха можливо першого байкера Іжевська.


Ностальжи.


Даний постамент є збудований на одній із доріг Росії в память загиблому у ДТП мотоциклісту.


Хрущовочки і Сталінки.


А цей постамент має назву лижи Кулачкової. Це одна із відомих заслужених спортсменок Росії. Чочу саме лижі, бо Кулачкова також жіночка не з малих.


Набережна в Іжевську.


Перші оружейники Іжевська. Постамент є поряд із арсеналом.



Іжмаш завод славиться не тільки мотопромом, але й зброєю. Відомий автомат АК-47, ось тут його батьківщина. А його творець Калашніков, виявляється, входить в почесну асоціацію WBC.



Так виглядають мініатюрні майже ювелірні станки для виготовлення зброї.


Даний скрут на перший погляд із прута є не прутом, а стволами зброї, виготовленої в Іжевську, що доводить міцність сталі, з якої вони вигнуті.







Та не довго ми на зброю споглядали, бо за стіною був зал із просто неймовірною кількістю мотоциклів Іж і тут таки зібрали усі моделі.


Це є ІЖ-1. Машина просто колосальна.






Стім-панк по-радянськи у 30-тих роках! :)




Ну і трошечки міста.


Президентський палац.


3 коментарі: