неділю, 14 липня 2013 р.

День 41. Барнаул!

(ЮЛЯ)

Отже, ми в Барнаулі! Зустрів нас тут наш давній інтернет-знайомий Ромка Волков, неймовірно життєрадісний, розумний і хороший хлопчина. Звечора гарно поспілкувавшись, а потім добре виспавшись, ми поїхали на москвичі Ромкиного діда поєднувати корисне із приємним - місто подивитися, а заодно і справи свої вирішити.




Одразу на очі нам наткнувся магазин неформальних речей - Undeground. Зустрічав нас ось такий працівник магазину.




А потім ми направились у спортивний магазин, де працює Рома


Там ми трохи подурачились...


... побачили хлопчика із накладними віями...


...і неймовірної товщини каремати! 16 мм! Ви собі уявляєте, як на них буде тепло спати! За ціною (завдяки знижці від Роми) вийшло навіть дешевше, ніж звичайні каремати в Івано-Франківську. Якщо ми ці уже не загубимо, в Івано-Франківську у нас будуть ексклюзивні каремати, яких немає ні у кого! :)


Тішились ми надзвичайно, тішився за нас і Ромка:).


А потім ми поїхали до нього в гараж,



де, як Рома каже, укріпили опозитну дружбу народів:). Довго-довго злопці дивилися усі залізячки, усі запчастини. Рома ще той опозитчик, запчастин у нього, мабуть, мотоциклів на три! А помаленьку збирає для себе Урал-одиночку, і з коляскою теж.


Залишили по собі напис напам'ять:)



А потім уже пішки пішли далі в місто. Сьогодні в Барнаулі було свято - на площі міста організований рок-концерт. І хто зокрема виступав? Океан Ельзи!:) Наших океанів в Барнаулі люблять. На площі були тисячі людей!


Ми зустріли Роминих друзів.


Люди навколо відпочивали.



А міліція слідкувала за порядком.


І все було "путем"! :)


Взагалом місто нам дуже сподобалось. Воно не дуже велике, але симпатичне, і у ньому є все. А ще - це транзитне місто для усіх мандрівників, що направляються на Байкал, Монголію, Казахстан і т.д.

А потім ми пішли у легендарний Байк Бар, що знаходиться на проспекті Красноармійському. Друзі, хто збирається їхати в Барнаул, рекомендуємо!


Заклад зроблений дуже стильно, усе в тему, і без особливих понтів. Люди збираються тут справжні і завжди є з ким поговорити за інтересами.



Оглянувши екстер'єр, ми помітили дуже цікавий експонат - Яву 350, явно не місцеву.


Охо-хо, та вона робить тур навколо світу!


Ми одразу ж поспішили до входу, щоб знайти власника.


Довелось трохи поблукати залами Байк Бару, щоб знайти чеха...






Але ми його знайшли! Знайомтесь, Pavel Suchý і його проект jawakolemsveta, себто Ява навколо світу.


Надзвичайно цікавий дядько, що подорожував на Яві навіть в Африці, а цього разу здійснює навколосвітню подорож. Багато в чому ми впізнали в ньому себе:). Павло (будем називати його на український манер) має декілька мотоциклів, але у цю мандрівку хотів їхати тільки на Яві, щоб довести, на що вона здатна. Як він нам розповів, у Чехії ще немає людини, яка б здійснила навколосвітню подорож. Наступного року якісь місцеві зірки проанонсували, що вони на дорогих німецьких мотоциклах поїдуть у подорож і стануть першими чехами, що проїхали навколо світу. На що Павло сказав: а фіг вам!:) Я, хоч людина маловідома, але справжній мотоцикліст, зроблю це швидше. Більше того, я зроблю це на старенькому чеському мотоциклі, який двадцять років від'їздив у мотошколі, на якому навчились їздити тисячі чехів. Більше того, я зроблю це із бюджетом в один ваш німецький мотоцикл. Словом, задум у нього грандіозний! Тож рекомендуємо познайомитися поближче: jawakolemsveta.cz. Виявилось, що маршрут Монголією у нас такий самий, тож ми домовились, що частину шляху проїдемо разом. Павло вирушив до кордону уже сьогодні, а ми будемо наздоганяти його завтра.

Тим часом Петро залишив відмітку мотоекспедиції "Дніпром до Байкалу" на барі Байк-бару.



Ми попрощались із Павлом, але тільки на сьогодні! :)


3 коментарі:

  1. хахха, Юля, Петро, ви може будете здивовані, але в той час ви були не єдині люди з Івано-Франківська в Барнаулі))))
    з Океанами туди прилетів,(як звукач їхній) Влад, гітарист Карни))))

    ВідповістиВидалити
  2. V baru jsem se seznámil s mladým ukrajinským párem z Ivano-Frankovska, který na Dněpru se sajdou jede přes Kazachstán a Mongolsko až na Bajkal (dneprmongol.blogspot.com). Odteď pojedu s Petrem a Julií kus cesty společně.

    А так вын пише про знайомство з вами :)

    ВідповістиВидалити